Viktora Cara Emina 11
51415 Lovran Croatia
Tel. +385 51 294 400 
sales@hotelvillaastra.com 

Ponuda

nema novosti u popisu.

Neobavezan upit

Lovran & Kvarner

Lovran

Lovran je smješten u Kvarnerskom zaljevu, na Opatijskoj rivijeri, gdje se susreću Sredozemno more i Srednja Europa, samo nekoliko sati vožnje od Beča, Trsta, Venecije, Ljubljane i Münchena. Lovran je intimna, luksuzna enklava raznih vila i vrtova s različitim atraktivnim turističkim zbivanjima i uslugama tijekom cijele godine na viskom nivou kvalitete. Osim što nudi mogućnosti dugog ili kraćeg odmora kroz cijelu godinu, Lovran se može također promatrati kao destinacija "Drugi dom". U ovom mirnom kutku Hrvatske seoski turizam je jako njegovan i poznat po svojim delicijama kestenu, šparogama i trešnjama.

Lovran je idealno mjesto za ljude koji traže mir. Iako se mogu poduzeti razne aktivnosti poput šetnje uz more po "Lungomaru", planinarenju po Učki ili traženju unutarnje transformacije u holističkom okruženju Hotela Villa Asta ili u kući na Oraju iznad Lovrana.

Kvarnerski zaljev

Kvarnerski zaljev (Golfo del Quarnero / Quarnaro / Carnaro / Kvarner Bay) nalazi se na sjevernom Jadranu, između istarskog poluotoka i na sjeverne jadranske obale.

Najvažniji otoci tog područja su Cres i Krk. Malo područje između Cresa, Krka, Raba i Paga zove se Kvarnerić. Zaljev je poznat po svojoj dubini koja omogućava najvećim tankerima plovidbu iz luke Rijeka. Zbog povoljne kombinacije klime, vegetacije, arhitekture, kulture i geografskog položaja, turizam se na Kvarneru počeo razvijati već u 19. stoljeću. Kad je bečka medicinska škola otkrila Kvarner sa njegovima ljekovitim svojstvima, razvijeni su tada razni ljekoviti resursi.

Čitajte više o Priči o Kvarneru (PDF)

Povijest

Liburni i legende (PDF)

Srednjovjekovni Lovran (PDF)

Razaranja lovrana (PDF)

Ako ste zainteresirani saznati više o hrvatskoj povijesti pogledajte slijedeći link: www.croatianhistory.net 

Priroda

Lovran je dobio ime po Lovorovom stablu, koje raste na svakom koraku na ovim područjima.

Lovorovo stablo pripada mediteranskoj regiji, to zimzeleno stablo raste do 20 metara i ima vrlo tamno, sjajno lišće i crne plodove.

Čitajte više o tome... (PDF)

Područje Lovrana je također poznato po svojim ukusnim kestenima, zvanim maruni. 

Čitajte više o tome... (PDF).