HR | DE | EN

Filozofija

Ideja

Ideja od kojeg je nastao hotel Villa Astra, pojavila se neplanirano. Nakon odluke da prekine međunarodnu menadžersku karijeru, Vjeko dolazi u Lovran u potrazi za obiteljskom kućom za odmor. U tom traženju otkriva privlačnost i jedinstvenost Opatijske rivijere i kupuje kuću za obitelj u Ičićima. Istovremena ponuđena etaža Ville Adele u Lovranu toliko ga privlači da ju odluči kupiti i tokom 1996. renovirati u apartman u kojem će ugostiti brojne prijatelje koje je ostavio u inozemstvu. Nakon što je apartman renoviran u njemu prenoćuju kolege i prijatelji koji idućeg jutra šetnjom po šetnici Lungomare dolaze na doručak u Ičiće. Inače teško prilagodljivi na novu okolinu, ovdje odmah osjećaju opuštenost. Tom šetnjom otkrivaju snagu šetnice za transformaciju od svakodnevnog stresa i snagu prirode koja transformira. Od tog događaja Vjeko gradi na toj spoznaji obnavljajući stare vile, otvarajući vrata gostima koji dolaze kao putnici na odmor u Lovran, a odlaze kao prijatelji domaćina, destinacije i nekog neobjašnjivog osjećaja promjene.

O nama

Ideal preobraženja počeo je sa snom našeg osnivača, Vjeke Martinka, da promijeni svoj život – od međunarodnog poslovnjaka do domaćina u vlastitom boutique hotelu. Svoj san je ostvario u srednjovjekovnom gradiću Lovranu, koji se ugnijezdio u Kvarneru, zaljevu Jadranskog mora poznatom po svojim otocima, planinama i čistom zraku. Ovaj šarmantni gradić u kasnom XIX stoljeću otkrili su austrijska medicina i poduzetici koji su tu izgradili krasne neogotičke vile poput Ville Astre. U Lovranu je Dr. Eder pronašao svoju savršenu klimu i zrak – između botaničkih tajni Učke i jasnog Jadranskog mora – za lječilište i zdrav život. Duž lungomara vidite i mirišete drvo po kojem je Lovran dobio ime – lovor, drvo preobražaja. Tu je naš osnivač počeo pretvarati stare, zapuštene vile u nova elegantna mjesta za odmor. Tema vodilja bile su mu tradicija i baština, prijateljstvo i kreativnost. Preobražavajući prostor, vaš domaćin i sam bi preobražen. U ovom poslu, njegovoj ljubavi i zanosu, naučio je da održivi posao i odgovorno življenje zavise od otvorenih očiju, uma i srca. Naučio je kako povezati staro i novo, sadašnjost i budućnost, rad i svoje biće kako bi preobražaj ovog mjesta i njegovog života mogli dovesti do preobražaja njegova posjetitelja, gosta i prijatelja. On i dalje uči i prenosi drugima kako proširiti svijest, postići jasnoću u životu i dohvatiti naš najveći ljudski potencijal.

Osnivač

Vjeko Martinko rođen je u hrvatskom Zagorju kod Pregrade, a nakon završenog studija strojarstva i brodogradnje u Zagrebu zapošljava se i sudjeluje u izgradnji industrijskih objekata naftne i petrokemijske industrije u zemlji i inozemstvu. Idućih 15 godina radi kao menadžer za razvoj poslova u jednoj globalnoj inozemnoj korporaciji na izgradnji takvih objekata. Nakon završetka međunarodne karijere prihvaća se obnavljanju i oživljavanju starih vila u Lovranu sa pratećim konceptom kvalitetnog odmora povezanog sa osobnim promjenama i brigom o zdravlju i životnom stilu. U tu svrhu obiteljska tvrtka je 2000. godine dobila godišnju nagradu Ministarstva zaštite okoliša kao primjer dobre prakse u održivom razvoju. Vjekin interes je orijentiran prema održivosti kako u razvoju lokalnih potencijala tako i u osobnom, pojedinačnom i kolektivnom ostvarenju potencijala i to putem inovativnih metoda i holističkog shvaćanja života. Vjeko paralelno sa aktivnostima na preuređenju nekretnina, studira i dobiva diplomu trenera za intuiciju i svjesnost na Akademie der Intuitionswissenschaften u Austriji.

Misija

Naš poriv u hotelu Villa Astra je da svaki naš gost osjeti preobražaj, te se nadamo da će svaki naš gost „doći kao gost i otići kao prijatelj".

Štoviše da nas i Lovran, tihu oazu zdravog življenja na Opatijskoj rivijeri okruženoj prirodnom ljepotom i jedinstvenom klimom Kvarnerskog zaljeva, svaki gost napusti osjećajući se bolje.

Naš program sa potpisom "One with Nature - One with Life" stvoren da Vam omogući da ga živite svim svojim punim potencijalom". Koliko ste se puta zapitali slijedeće: Da li imam dovoljno energije? Da li sam zadovoljan svojim životom? Da li živim u skladu sa drugima? Da li u sebi nosim odnos sa božanskim? Da li uživam u trenutku?

Nudimo individualne programe u elegantnom i prostranom hotelu Villa Astra i iscjeljiteljskim vrtovima Oraja koji su namijenjeni da daju uvide u ova pitanja i pomognu vam doživjeti dublju dimenziju života za koju često nemamo vremena u svakodnevnom stresnom životnom tempu.