HR | DE | EN

Imprint

Odgovornost:

Svi sadržaji su pažljivo provjereni, ali ne možemo jamčiti točnost, potpunost i pravovremenost informacija.

 

Autorska prava:

Sav tekst, grafika i slike zaštićeni su autorskim pravom i mogu se koristiti samo uz izričito dopuštenje vlasnika.

 

Linkovi:

Veze (linkovi) na ovu web stranicu su dobrodošle, pod uvjetom da rade kao vanjski linkovi i da se prikazuje cijela stranica, uključujući izbornik. Preuzimanje glavnog prozora preglednika (browsera) nije dopušteno. Veze na druge stranice predstavljaju samo reference na te stranice i zbog toga se redovito prikazuju pomoću vanjske veze u posebnom prozoru preglednika. Izdavač se ne poistovjećuje sa sadržajem povezanih web stranica i ne preuzima nikakvu odgovornost. Ako se upućuje na web mjesto koje sadrži upitni sadržaj, obavijestite nas o tome i u takvim će se slučajevima veza odmah ukloniti.

 

Pristup podacima / zapisnicima poslužitelja

Davatelj usluga (ili njegov davatelj web prostora) prikuplja podatke o svakom pristupu web-sadržaju (log file). Pristupni podaci obuhvaćaju: naziv tražene web stranice, fajl, datum i vrijeme zahtjeva, količinu prenesenih podataka, poruku o uspješnom zahtjevu, vrstu preglednika s verzijom, operativni sustav korisnika, URL referral (prethodno posjećene stranice), IP adresu i davatelja usluga. Davatelj usluga koristi samo zapisničke datoteke za statističke procjene u svrhu operacije, sigurnosti i optimizacije web sadržaja. Međutim, davatelj usluga zadržava pravo da naknadno provjerava datoteke zapisnika (log file), gdje konkretni pokazatelji dovode do opravdane sumnje na nezakonitu upotrebu.

 

Rukovanje osobnim podacima

Osobni podaci su informacije pomoću kojih se osoba može identificirati. To uključuje ime, adresu e-pošte ili telefonski broj. Međutim i podaci o preferencijama, hobijima, članstvu ili web stranicama koje je netko promatrao računaju se kao osobni podaci. Davatelj usluga prikuplja, koristi i otkriva osobne podatke samo ako je to zakonski dopušteno ili ako korisnik pristane na prikupljanje podataka.

 

Kontakt

Prilikom uspostavljanja kontakta s davateljem usluga (npr. putem obrasca za kontakt ili e-pošte), korisnikove se pojedinosti spremaju za obradu tog zahtjeva, kao i za slučaj ako se pojave dodatna pitanja.

 

Newsletter

Koristimo newsletter kako bismo vas obavijestili o našim vijestima. Ako ga želite primati, trebate nam poslati važeću adresu e-pošte i informacije koje nam omogućuju da potvrdimo da ste vlasnik adrese e-pošte ili da je vlasnik suglasan s dobivanjem newslettera. Ne prikupljaju se nikakvi drugi podaci. Ti se podaci upotrebljavaju samo za slanje newslettera i neće biti otkriveni trećim stranama. Kada se prijavite za newsletter, pohranjujemo vašu IP adresu i datum registracije. Ove informacije pohranjuju se isključivo kao dokaz u slučaju da treća strana zloupotrijebi e-mail adresu i registrira se za primanje newslettera bez znanja pravog vlasnika. Možete povući dopuštenje da spremimo vaše podatke i adresu e-pošte te da ih koristimo za slanje newslettera. To možete učiniti putem linka u samom newsletteru, putem svog profila ili slanjem poruke pomoću gore navedenih podataka za kontakt.

 

Integracija usluga i sadržaja trećih strana

Može se dogoditi da se unutar ovog web-sadržaja integriraju sadržaji treće strane, kao što su YouTube videozapisi, podaci Google Maps karte, RSS feedovi ili grafike s drugih web stranica. To uvijek zahtijeva da pružatelji tog sadržaja ("pružatelji treće strane") budu svjesni IP adrese korisnika jer, bez IP adrese, ne bi mogli slati sadržaj korisnikovom pregledniku. IP adresa je stoga potrebna za prikaz ovog sadržaja. Nastojimo koristiti samo takav sadržaj gdje dotični pružatelji usluga koriste IP adresu isključivo za opskrbu sadržaja. Međutim, nemamo utjecaja na to jesu li pružatelji treće strane spremili IP adresu, npr. za statističke svrhe. U slučaju kada imamo saznanja, obavještavamo korisnika o tome.

 

Cookies (kolačići)

Cookies su male datoteke koje omogućuju pohranjivanje određenih informacija o uređaju na korisničkom uređaju (PC, smartphone ili slično). S jedne strane, oni čine web stranice više user-friendly i to koristi korisnicima (npr., spremanje podataka za prijavu). S druge strane služe za prikupljanje statističkih podataka o korištenju web stranica i njihovo analiziranje radi poboljšanja web sadržaja. Korisnici mogu utjecati na upotrebu kolačića. Većina preglednika ima mogućnost ograničavanja ili potpuno sprečavanja spremanja kolačića. Međutim, valja napomenuti da je uporaba i, osobito, lakoća korištenja web stranice bez kolačića ograničena. S mnogim kolačićima za oglašavanje na internetu možete upravljati putem američke stranice www.aboutads.info/choices/ ili na EU stranici www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/.

 

Kolačići za oglašavanje

Kolačići za oglašavanje su kolačići koji se koriste za prilagodbu oglašavanja korisniku. Podsjećaju korisnika da su već posjetili web stranicu. Često su povezani s funkcijom web stranice. Koristimo te kolačiće kako bismo analizirali vaše navike pregledavanja i tako mogli ponuditi relevantno oglašavanje koje odgovara vašim interesima.

 

Prilagođeno oglašavanje

Ako ste u pregledniku aktivirali kolačiće, prikazuju se oglasi koji se odnose na našu web stranicu. Google i ostale treće strane prikazuju naše oglase na nekoliko internetskih stranica. Kada aktivirate kolačiće u pregledniku, možete vidjeti oglase za ovu web stranicu na drugim web stranicama. Ako želite otkazati pretplatu na ovu uslugu, od vas će se tražiti da posjetite stranicu za oglašavanje na mreži www.networkadvertising.org/choices/, gdje možete otkazati pretplatu.

 

Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Google Analytics upotrebljava "kolačiće", koji su tekstualne datoteke postavljene na vaše računalo kako bi web-lokacija analizirala kako korisnici upotrebljavaju web stranicu. Informacije generirane kolačićem o vašoj upotrebi web stranice (uključujući vašu IP adresu) općenito će biti prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. U slučaju anonimne aktivacije IP-a na ovoj web stranici Google će, skratiti vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili u drugim zemljama koje su članice sporazuma Europskog gospodarskog prostora. Samo u izuzetnim okolnostima je potpuna IP adresa poslana Googleovom poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama i skraćena. Pod autoritetom pružatelja ove internetske stranice, Google će koristiti ove informacije u svrhu: procjenjivanja vaše upotrebe web stranice, sastavljanja izvješća o aktivnostima na web stranici i pružanja drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta za operatera web stranica. U skladu s Google Analyticsom, vaša IP adresa koja se prenosi putem vašeg preglednika neće biti povezana s drugim podacima koje Google posjeduje. Možete odbiti pohranu kolačića odabirom odgovarajućih postavki u pregledniku, no napominjemo da, ako to učinite, možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove web stranice. Nadalje, možete spriječiti prikupljanje podataka (uključujući vašu IP adresu) putem kolačića i korištenja web stranica, preuzimanjem i instaliranjem dodataka preglednika dostupnim putem sljedeće veze: tools.google.com/dlpage/gaoptout. Alternativa dodacima pregledniku (add-ons) ili unutar preglednika na mobilnim uređajima kliknite "deaktiviraj" kako biste spriječili buduće prikupljanje podataka usluge Google Analytics na ovoj web-lokaciji. U tu će svrhu pohraniti kolačić za isključivanje. Ako se kolačići brišu iz ovog preglednika, morate ponovno kliknuti na ovaj link.

 

Piwik

Ova web stranica koristi Piwik, open-source softver za web-analitiku. Piwik koristi "kolačiće", koji su tekstualne datoteke postavljene na vaše računalo kako bi pomogli web stranici da analizira kako korisnici koriste web stranicu. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju web stranice (uključujući vašu IP adresu koja se anonimizira prije pohrane) bit će pohranjeni na poslužitelju davatelja usluga u Njemačkoj. Možete odbiti upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih postavki u pregledniku, no napominjemo da, ako to učinite, možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove web stranice.

 

Korištenje Facebook društvenih dodataka (plug-ins)

Naša internetska stranica koristi društvene dodatke (plug-ins) koje pruža društvena mreža facebook.com, kojim upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Dodatci se mogu prepoznati po logotipu Facebooka (bijelo slovo f na plavoj pozadini ili ikonu za palac gore) ili obavijest "Facebook Social Plugin". Za potpuni popis svih dodataka za društvene mreže pogledajte: developers.facebook.com/docs/plugins/. Kada posjetite stranicu na našem webu koja sadrži dodatak za društvene mreže, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebook poslužiteljima. Facebook izravno prenosi sadržaj dodataka u vaš preglednik koji ga ugrađuje na web stranicu, omogućujući Facebooku da dobije informacije o vašem pristupu toj stranici na našem webu. Na taj način nemamo utjecaja na podatke prikupljene tim dodatkom. Ugrađeni dodatci omogućuju Facebooku informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici naše web stranice. Ako ste prijavljeni na Facebook, vaš posjet može biti dodijeljen vašem Facebook računu. Ako stupite u interakciju s dodatkom, primjerice klikom na "Sviđa mi se" ili unosom komentara, odgovarajući podaci prenose se izravno iz vašeg preglednika na Facebook i pohranjuju. Čak i ako niste prijavljeni na Facebook, postoji mogućnost da plugini prenose vašu IP adresu na Facebook. Za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i procesiranja od strane Facebooka, kao i svoja prava u tom smislu i postavkama opcija za zaštitu vaše privatnosti posjetite www.facebook.com/about/privacy/. Ako ste član Facebooka i ne želite da Facebook poveže podatke koji se tiču ​​vašeg posjeta našoj web stranici sa vašim podacima koji su već pohranjeni na Facebooku, odjavite se prije ulaska na našu web stranicu. Nadalje možete blokirati Facebook dodatke za društvene mreže korištenjem dodataka za vaš preglednik, poput "Facebook Blocker".

 

Gumb Google +1

Ova web lokacija upotrebljava gumb +1 s web mjesta za društveno umrežavanje Google Plus kojim upravlja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States ("Google"). Tipka se može označiti znakom "+1" ili "g +" na crnoj ili obojenoj pozadini. Kada korisnik pristupi nekoj stranici na ovoj web stranici koja ima jedan od tih gumba, preglednik uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljima čim se pritisne gumb Google+. Google zatim prenosi sadržaj gumba "g +" izravno u korisnički preglednik koji integrira sadržaj na web stranicu. Davatelj usluga nema kontrolu nad količinom podataka koje Google prikuplja putem gumba nakon što korisnik klikne na njega. Prema Googleu, osobni se podaci ne prikupljaju osim kada korisnik klikne na gumb. Takvi podaci (uključujući i IP adresu) prikupljaju se i obrađuju samo za članove koji su se prijavili. Ako korisnici žele saznati koje podatke Google prikuplja o njima i zašto, kako obrađuje i koristi njihove podatke te koja prava i postavke mogu tražiti da bi zaštitili svoju privatnost, trebali bi se obratiti Googleovoj politici zaštite podataka za gumb "g +": www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html i često postavljana pitanja: www.google.com/intl/de/+1/button/.

 

Twitter

Ova web stranica koristi gumbe Twitter. Ove gumbe pruža Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD. Oni se mogu identificirati pomoću izraza kao što su "Twitter", "tweet" ili "follow" vezan uz sivo slovo "t". Ovi gumbi omogućuju korisnicima da dijele članak ili stranicu s ove stranice na Twitteru ili da prate pružatelja usluge Twitter. Kada korisnik pristupi stranici na ovoj web stranici koja ima jedan od tih gumba, preglednik uspostavlja izravnu vezu s Twitterovim poslužiteljima čim se pritisne gumb Twitter. Twitter prenosi sadržaj gumba na Twitteru izravno u korisnički preglednik. Davatelj usluga nema kontrolu nad količinom podataka koje Twitter prikuplja putem ovog dodatka nakon što korisnik klikne na gumb, ali pokušava obavijestiti korisnika onim informacijama koje su mu u tom trenutku dostupne. Koliko nam je poznato, samo korisnikova IP adresa i URL web stranice prenose se kada korisnik klikne gumb, a te se informacije koriste samo za prikazivanje gumba. Dodatne informacije potražite na Twitterovim pravilima o zaštiti podataka na adresi twitter.com/privacy.

 

Opoziv, izmjene, ispravci i ažuriranja

Korisnici imaju pravo saznati koji su osobni podaci pohranjeni i mogu se prijaviti za dobivanje tih podataka bez naknade. Štoviše, imaju pravo na ispravak netočnih podataka i blokiranje i brisanje njihovih osobnih podataka, pod uvjetom da ne postoji pravna obveza zadržavanja takvih podataka.

 

Odricanje od odgovornosti

 

Odgovornost za sadržaj

Sadržaj naših stranica je kreiran s velikom pažnjom. Međutim, ne preuzimamo nikakvu odgovornost za ispravnost, potpunost i aktualnost sadržaja. Kao davatelj usluga odgovorni smo za vlastite informacije o ovim stranicama sukladno općim zakonima. Međutim, davatelji usluga nisu dužni pratiti podatke prenesene ili snimljene od trećih strana niti tražiti moguće okolnosti koje bi mogle ukazivati ​​na nezakonite radnje. Obveze za uklanjanje ili zabranu korištenja informacija u skladu sa zakonskim propisima ostaju nepromijenjene. Svaka odgovornost koja se odnosi na to vrijedi samo nakon stvarne obavijesti o konkretnoj pravnoj povredi. Ako dođe do kršenja pravila, povezani sadržaj odmah će se ukloniti.

 

Odgovornost za linkove

Naša stranica sadrži linkove na web stranice trećih strana, na čiji sadržaj nemamo utjecaja. Stoga ne prihvaćamo odgovornost za sadržaj treće strane. Odgovarajući operator dotične web stranice odgovoran je za sadržaj stranica na koje smo kreirali linkove. Povezane stranice pregledane su zbog mogućih kršenja zakona kada su linkovi nastali. Nezakoniti sadržaj nije otkriven u vrijeme postavljanja linkova. Trajno praćenje sadržaja povezanih stranica nije izvedivo bez konkretnih dokaza o nezakonitom sadržaju. Ako dođe do kršenja, takav se sadržaj odmah uklanja.

Rukovanje osobnim podacima

Osobni podaci se ne prosljeđuju niti prodaju trećim stranama.

U slučaju spora primjenjuju se hrvatski zakoni i nadležan je sud u Rijeci.

Impressum - Standard DEUTSCH

 

Kontakt & Informationsinhaber

HOTEL VILLA ASTRA
Vjekoslav Martinko
Viktora Cara Emina 11
51415 Lovran | Croatia

Persönliche Daten werden nicht an Dritte weitergegeben oder verkauft.

Im Streitfall gilt das kroatische Recht mit dem Amtsgericht Rijeka .

 Tel.: +385 51 294 400
Fax: +385 51 294 600 
sales@hotelvillaastra.com

Technische Umsetzung

netwerk - Internet Werbeagentur

netwerk Kreidl GmbH & Co KG
Dorfstraße 16
A-6275 Stumm im Zillertal
Österreich
www.netwerk.at

 

Bilder

© Lovranske Vile d.o.o