HR | DE | EN

Lokacija


WDR/ARTE prilog o našoj lokaciji na Njemačkom jeziku

Hotel Villa Astra

Viktora Cara Emina 11
51415 Lovran 
Hrvatska

Tel.: +385 51 294 400
reception@hotelvillaastra.com 

longitude: 45.300545, latitude: 14.2803063

Hotel Villa Astra nalazi se u Lovranu, malom srednjovjekovnom gradiću na istočnoj obali Istre, sjeverozapadno od Rijeke na Jadranskoj obali. Lovran leži ispod planine i Parka prirode Učka i dio je Opatijske rivijere koja je vrlo poznata na sjevernom Kvarnerskom zaljevu.

Ukoliko vam je potreban plan puta, upišite svoje polazište:


Lovran

Lovran je smješten u Kvarnerskom zaljevu, na Opatijskoj rivijeri, gdje se susreću Sredozemno more i Srednja Europa, samo nekoliko sati vožnje od Beča, Trsta, Venecije, Ljubljane i Münchena. Lovran je intimna, luksuzna enklava raznih vila i vrtova s različitim atraktivnim turističkim zbivanjima i uslugama tijekom cijele godine na viskom nivou kvalitete. Osim što nudi mogućnosti dugog ili kraćeg odmora kroz cijelu godinu, Lovran se može također promatrati kao destinacija "Drugi dom". U ovom mirnom kutku Hrvatske seoski turizam je jako njegovan i poznat po svojim delicijama kestenu, šparogama i trešnjama.

Lovran je idealno mjesto za ljude koji traže mir. Iako se mogu poduzeti razne aktivnosti poput šetnje uz more po "Lungomaru", planinarenju po Učki ili traženju unutarnje transformacije u holističkom okruženju Hotela Villa Asta ili u kući na Oraju iznad Lovrana.

Lovran je dobio ime po Lovorovom stablu, koje raste na svakom koraku na ovim područjima. Lovorovo stablo pripada mediteranskoj regiji, to zimzeleno stablo raste do 20 metara i ima vrlo tamno, sjajno lišće i crne plodove. Pročitajte više o tome ovdje (PDF file). Područje Lovrana je također poznato po svojim ukusnim kestenima, zvanim maruni. Pročitajte više o tome ovdje (PDF file).


Kvarnerski zaljev

Kvarnerski zaljev (Golfo del Quarnero / Quarnaro / Carnaro / Kvarner Bay) nalazi se na sjevernom Jadranu, između istarskog poluotoka i na sjeverne jadranske obale.

Najvažniji otoci tog područja su Cres i Krk. Malo područje između Cresa, Krka, Raba i Paga zove se Kvarnerić. Zaljev je poznat po svojoj dubini koja omogućava najvećim tankerima plovidbu iz luke Rijeka. Zbog povoljne kombinacije klime, vegetacije, arhitekture, kulture i geografskog položaja, turizam se na Kvarneru počeo razvijati već u 19. stoljeću. Kad je bečka medicinska škola otkrila Kvarner sa njegovima ljekovitim svojstvima, razvijeni su tada razni ljekoviti resursi.


Povijest

Kratko o povijesti Lovrana: Liburni, legende, srednji vijek (PDF file)

Ako ste zainteresirani saznati više o hrvatskoj povijesti pogledajte slijedeći link: www.croatianhistory.net